Jodenkoeken

 

Bereidingsgroep; Koekdegen (zetdegen, zetmethode)

Allergenen; Bevat melk en gluten

Oventemperatuur; 175 ºCelsius

Baktijd; Circa 15 minuten

 

Recept

305 gram Boter, 82% MV

155 gram Basterdsuiker, wit

12 gram Zout, fijn

4 gram Kaneelpoeder

11 gram Citroenrasp

45 gram Volle melk, 3,5% MV

450 gram Tarwebloem, T45

18 gram Bakpoeder

1000 gram Totaal

 

Werkwijze

* Meng de basterdsuiker met het kaneelpoeder, citroenrasp en het zout

* Meng het suikermengsel met de boter, vervolg met de volle melk

* Voeg nu de tarwebloem en het bakpoeder toe en kneed tot een deeg

* Koel het deeg terug

* Rol nu het deeg uit op 4mm dikte en steek uit met een gekartelde steker van 8cm

* Bak af.