Jodenkoeken
Bereidingsgroep; Koekdegen (zetdegen, zetmethode)
Allergenen; Bevat melk en gluten
Oventemperatuur; 175 ºCelsius
Baktijd; Circa 15 minuten
Recept
305 gram Boter, 82% MV
155 gram Basterdsuiker, wit
12 gram Zout, fijn
4 gram Kaneelpoeder
11 gram Citroenrasp
45 gram Volle melk, 3,5% MV
450 gram Tarwebloem, T45
18 gram Bakpoeder
1000 gram Totaal
Werkwijze
* Meng de basterdsuiker met het kaneelpoeder, citroenrasp en het zout
* Meng het suikermengsel met de boter, vervolg met de volle melk
* Voeg nu de tarwebloem en het bakpoeder toe en kneed tot een deeg
* Koel het deeg terug
* Rol nu het deeg uit op 4mm dikte en steek uit met een gekartelde steker van 8cm
* Bak af.