Over Hidde

Kunstschilder, beeldhouwer of toch banketbakker?

Hidde besloot op zijn 14e dat hij banketbakker zou worden. Eigenlijk was zijn grote droom om kunstschilder of beeldhouwer te worden, maar de banketbakker aan de overkant van de straat haalde hem over dat patissiers eigenlijk ook kunstenaars zijn.

Maar in plaats van zich wagen aan de materialen zoals verf en marmer, verwerken zij hun creativiteit met chocolade en suiker. En zo geschiedde het; hij ondernam de stap naar de bakkersschool en ging aan de slag bij gerenommeerde patisseriehuizen als Huize van Wely in Noordwijk en De Rouw in Vught.

Ook was hij chef-patissier van het prestigieuze Landgoed Duin en Kruidberg en driesterrenrestaurants Parkheuvel en De Librije. In 2018 behaalde hij zijn eerste meestertitel als derde Meester Patissier van Nederland. Anno 2021 mocht hij daarbij een tweede bekroning erbij schrijven als SVH Meesterijsbereider.

Toch bleef de schilderkunst hem als toeschouwer continu prikkelen en besloot hij in 2019 zijn penselen weer op te pakken. Sinds die tijd maakt hij zowel schilderijen als teksten onder de noemer ‘Huile sur la Vie’, een artistieke uitlating die hij ‘Chansonnisme’ noemt…het leven, de liefde en de dood beschreven in olieverf en inkt.