Projecten

Gastspreker- en docent

In de vele jaren dat Hidde actief is binnen de bakkerij- en horecabranche heeft hij al op verschillende manieren zijn stem laten horen. Tijdens vele lessen heeft hij al zijn kennis en kunde mogen en kunnen overdragen. Maar ook tijdens demonstraties, presentaties en verschillende lezingen heeft hij al met een onmiskenbaar enthousiasme mogen vertellen over verschillende facetten binnen het ambacht. Niet alleen over hoe bepaalde recepturen worden gemaakt, maar misschien nog wel meer over de daadwerkelijke inhoud van de recepturen en werkwijzen. Daarnaast laat hij graag zijn licht schijnen over gestructureerd brainstormen, over creativiteit en persoonlijke ontwikkeling.

Ambassadeur

Als gedreven vakman trek je bedrijven aan die minstens zo fanatiek en vol passie in het vak staan. Met een aantal van deze heeft Hidde al jarenlang een innige band en zelfs met enkele een ambassadeurschap. Zo is hij al jaren ambassadeur van Big Green Egg en Callebaut. Maar ook heeft hij samenwerkingen met Koppert Cress, KitchenAid en de Hanos.

Consultancy

Voor meerdere binnenlandse, maar ook buitenlandse bedrijven heeft Hidde projecten mogen begeleiden voor de ontwikkeling van nieuwe producten en concepten. Tot op de dag van vandaag adviseert hij op discrete wijze voedingsbedrijven over de verbetering van producten, processen en presentatie.

Bestuursfuncties

Naast de functie als manager van het IJscentrum in Vlaardingen en de activiteiten zoals het schrijven van boeken en het ambassadeurschap van verschillende merken, neemt Hidde ook zitting in verschillende besturen ter bevordering van het bakkers- en ijsambacht. Zo was hij jarenlang onderdeel van de werkgroep Gouden Gard en later ook voor 7 jaar de voorzitter van de vereniging. Tot op de dag van vandaag zet hij zich in voor deze ook wedstrijd. Maar ook is hij penningmeester en bestuurslid van Vereniging De Meesters, de organisatie achter de titels Meester Boulanger en Meester Patissier. Is hij lid van het Gilde van SVH Meester IJsbereiders, voorzitter van sectorhuis NL IJs van de Nederlandse ijsbereidingssector en is hij betrokken bij de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum en de IJsvakwedstrijden. In zijn nieuwe project heeft hij de krachten gebundeld met de NBOV en zijn ze samen bezig de Bakkerij Liga op te richten om de wedstrijden binnen Nederland op het gebied van brood- en banketbakkerij gestructureerder en inzichtelijker te laten verlopen en de weg naar internationale wedstrijden van een betere begeleiding te voorzien.