Sherbet Pure chocolade, Cacao Barry Evocoa 72% CB
Bereidingsgroep; Sherbetijssoorten
Allergenen; Bevat melk
Rijpingstijd; Circa 8 uur
Recept
910 gram Volle melk, 3,5% MV
1400 gram Water
125 gram Glucosestroop, 42DE
525 gram Kristalsuiker, middelfijn
22 gram Dextrose monohydraat
18 gram Bindmiddel, warm voor ijs
500 gram Pure chocolade, Cacao Barry Evocoa 72% CB
3500 gram Totaal
Werkwijze
* Verwarm de volle melk, het water en de glucosestroop tot 40ºCelsius
* Meng de kristalsuiker, de dextrose en het bindmiddel met elkaar
* Voeg de droge stoffen toe en verwarm het hele mengsel naar 85ºCelsius
* Koel nu terug naar 30ºCelsius en smelt de chocolade op dezelfde graden
* Emulgeer de mix met de chocolade in 5 stappen
* Koel de mix terug naar 4ºCelsius en rijp
* Draai tot ijs.