Demi-ijs Appel en Kaneel
Bereidingsgroep; Room- en melkijssoorten / Sorbetijssoorten
Allergenen; Bevat melk
Rijpingstijd; Circa 5 uur
Recept 1
1000 gram Basismix roomijs
2 stuks Pijpkaneelstokjes
Werkwijze 1
* Verwarm de basismix naar 50ºCelsius
* Breek de kaneelstokjes en laat deze infuseren in de mix
* Zeef de stokjes eruit
Recept 2
1000 gram Appelsap, 11ºBrix
625 gram Appelpuree, 18ºBrix
299 gram Kristalsuiker, middelfijn
13 gram Invertsuiker, pasta
78 gram Dextrose monohydraat
130 gram Maltodextrine, 18DE
340 gram Water
10 gram Bindmiddel, koud voor ijs
5 gram Emulgatorpasta
3500 gram Totaal
Werkwijze 2
* Verwarm het water met de appelsap tot 40ºCelsius
* Meng de suikers met het bindmiddel
* Voeg de suikers aan het warme vocht
* Koel de mix terug naar 4ºCelsius en laat rijpen voor tenminste 5 uur
* Voeg nu de appelpuree, emulgatorpasta en de kaneelmix toe
* Vermeng met de turbomixer en draai tot ijs. Verwerk verder.