Biscuit de Macaron Cacaomassa, De Zaan Quito Oro, 100% CB

 

Bereidingsgroep; Semel- en biscuits / Meringues

Allergenen; Bevat ei en noten

Oventemperatuur; 115 ºCelsius

Baktijd; Circa 35 minuten

 

Recept                       

300 gram Amandelschaafsel

300 gram Poedersuiker

110 gram Eiwit

300 gram Kristalsuiker, middelfijn

75 gram Water

110 gram Eiwit

100 gram Cacaomassa, De Zaan Quito Oro, 100% CB

1295 gram Totaal

 

Werkwijze

* Draai een fijn poeder van de amandel en poedersuiker

* Meng deze broyage met het eerste eiwit

* Kook de suiker met het water tot 118 ºCelsius

* Klop ondertussen het tweede eiwit luchtig en voeg hieraan het suikerwater

* Bij een standige meringue, voeg deze in twee stappen aan de broyage

* Smelt de cacaomassa en voeg deze hieraan toe

* Spuit het beslag weg en bak af.