Sorbet amandel en NXT-melkchocolade
Bereidingsgroep; Sorbetijssoorten
Allergenen; n.v.t.
Rijpingstijd; Circa 8 uur
Recept
1200 gram Amandeldrank, 2,4% suiker
500 gram Water
600 gram Cacaofruit, puree Cabosse 14,4 ºBrix
150 gram Cacacofruit, concentraat Cabosse 48,6 ºBrix
300 gram Dextrose Monohydraat
20 gram Bindmiddel, warm voor ijs
1300 gram Melkchocolade, Callebaut NXT 42,4% CB
4070 gram Totaal
Werkwijze
* Meng de dextrose met het bindmiddel
* Verwarm het water naar 40 ºCelsius en voeg de dextrose en bindmiddel toe
* Pasteuriseer de mix op 85 ºCelsius en voeg de chocolade toe
* Meng de puree en de concentraat erbij en vermeng goed met de staafmixer
* Koel de mix snel terug en laat rijpen
* Draai tot ijs en verwerk verder.