Biscuit de Macaron Cacaomassa, De Zaan Quito Oro, 100% CB
Bereidingsgroep; Semel- en biscuits / Meringues
Allergenen; Bevat ei en noten
Oventemperatuur; 115 ºCelsius
Baktijd; Circa 35 minuten
Recept
300 gram Amandelschaafsel
300 gram Poedersuiker
110 gram Eiwit
300 gram Kristalsuiker, middelfijn
75 gram Water
110 gram Eiwit
100 gram Cacaomassa, De Zaan Quito Oro, 100% CB
1295 gram Totaal
Werkwijze
* Draai een fijn poeder van de amandel en poedersuiker
* Meng deze broyage met het eerste eiwit
* Kook de suiker met het water tot 118 ºCelsius
* Klop ondertussen het tweede eiwit luchtig en voeg hieraan het suikerwater
* Bij een standige meringue, voeg deze in twee stappen aan de broyage
* Smelt de cacaomassa en voeg deze hieraan toe
* Spuit het beslag weg en bak af.