Biscuit Rose de Reims

 

Bereidingsgroep; Semel- en biscuits

Allergenen; Bevat ei en gluten

Oventemperatuur; 190 ºCelsius

Baktijd; Circa 20 minuten

Oventemperatuur; 120 ºCelsius

Baktijd; Circa 40 minuten

 

Recept

215 gram Ei

245 gram Kristalsuiker, middelfijn

1 stuks Vanillestokje

1 gram Rode poederkleurstof, wateroplosbaar

190 gram Tarwebloem, T45

95 gram Aardappelzetmeel

Poedersuiker

746 gram Totaal

 

Werkwijze

* Klop het ei met de kristalsuiker, vanillemerg en rode kleurstof luchtig en standig

* Zeef ondertussen de tarwebloem met het zetmeel tweemaal

* Spatel de twee massa’s door elkaar en verdeel deze in langwerpige en ingevette vormpjes

* Bestrooi de biscuitmassa met een licht dekkende laag poedersuiker

* Bak voor een eerste maal af. Laat dit afkoelen en verdeel eventueel en bak dan voor een tweede maal af tot droog.