Biscuit Rose de Reims
Bereidingsgroep; Semel- en biscuits
Allergenen; Bevat ei en gluten
Oventemperatuur; 190 ºCelsius
Baktijd; Circa 20 minuten
Oventemperatuur; 120 ºCelsius
Baktijd; Circa 40 minuten
Recept
215 gram Ei
245 gram Kristalsuiker, middelfijn
1 stuks Vanillestokje
1 gram Rode poederkleurstof, wateroplosbaar
190 gram Tarwebloem, T45
95 gram Aardappelzetmeel
Poedersuiker
746 gram Totaal
Werkwijze
* Klop het ei met de kristalsuiker, vanillemerg en rode kleurstof luchtig en standig
* Zeef ondertussen de tarwebloem met het zetmeel tweemaal
* Spatel de twee massa’s door elkaar en verdeel deze in langwerpige en ingevette vormpjes
* Bestrooi de biscuitmassa met een licht dekkende laag poedersuiker
* Bak voor een eerste maal af. Laat dit afkoelen en verdeel eventueel en bak dan voor een tweede maal af tot droog.