Goudse moppen
Bereidingsgroep; Koekdegen (zetdegen, zetmethode)
Allergenen; Bevat melk, ei en gluten
Oventemperatuur; 170 ºCelsius
Baktijd; Circa 20 minuten
Recept
400 gram Boter, 82% MV
250 gram Basterdsuiker, wit
40 gram Eigeel
20 gram Citroenrasp
4 gram Zout, fijn
500 gram Tarwebloem, T45
Kristalsuiker, standaard (om de pillen doorheen te rollen)
1214 gram Totaal
Werkwijze
* Meng de basterdsuiker met de citroenrasp en het zout
* Meng het suikermengsel met de boter, vervolg met het eigeel
* Voeg nu de tarwebloem toe en kneed tot een deeg
* Koel het deeg en rol tot pillen van 3,5 centimeter in diameter
* Rol de pillen door de kristalsuiker en koel aan
* Snij de pillen na koeling in plakjes van 1 centimeter en bak af.