Goudse moppen

 

Bereidingsgroep; Koekdegen (zetdegen, zetmethode)

Allergenen; Bevat melk, ei en gluten

Oventemperatuur; 170 ºCelsius

Baktijd; Circa 20 minuten

 

Recept

400 gram Boter, 82% MV

250 gram Basterdsuiker, wit

40 gram Eigeel

20 gram Citroenrasp

4 gram Zout, fijn

500 gram Tarwebloem, T45

Kristalsuiker, standaard (om de pillen doorheen te rollen)

1214 gram Totaal

 

Werkwijze

* Meng de basterdsuiker met de citroenrasp en het zout

* Meng het suikermengsel met de boter, vervolg met het eigeel

* Voeg nu de tarwebloem toe en kneed tot een deeg

* Koel het deeg en rol tot pillen van 3,5 centimeter in diameter

* Rol de pillen door de kristalsuiker en koel aan

* Snij de pillen na koeling in plakjes van 1 centimeter en bak af.