IJs Whisky, 45% ABV

 

Bereidingsgroep; Room-en melkijssoorten

Allergenen; Bevat melk en ei

Rijpingstijd; Circa 8 uur

 

Recept

1610 gram Volle melk, 3,5% MV

525 gram Slagroom, 35% MV

350 gram Kristalsuiker, middelfijn

175 gram Maltodextrine, 18DE

175 gram Magere melkpoeder, 1% MV

140 gram Eigeel

105 gram Inuline

21 gram Bindmiddel, warm voor ijs

400 gram Whisky, 45% ABV

3500 gram Totaal

 

Werkwijze

* Verwarm de melk en de slagroom tot 40 ºCelsius

* Meng de suiker met de maltodextrine, magere melkpoeder en inuline

* Meng het eigeel met het bindmiddel

* Voeg nu alle droge stoffen en bindmiddelen aan de warme zuivel toe

* Verwarm door tot 85 ºCelsius en koel zo snel mogelijk terug naar 4 ºCelsius

* Laat rijpen voor tenminste 8 uur, voeg de whisky toe en draai tot ijs.