IJs Whisky, 45% ABV
Bereidingsgroep; Room-en melkijssoorten
Allergenen; Bevat melk en ei
Rijpingstijd; Circa 8 uur
Recept
1610 gram Volle melk, 3,5% MV
525 gram Slagroom, 35% MV
350 gram Kristalsuiker, middelfijn
175 gram Maltodextrine, 18DE
175 gram Magere melkpoeder, 1% MV
140 gram Eigeel
105 gram Inuline
21 gram Bindmiddel, warm voor ijs
400 gram Whisky, 45% ABV
3500 gram Totaal
Werkwijze
* Verwarm de melk en de slagroom tot 40 ºCelsius
* Meng de suiker met de maltodextrine, magere melkpoeder en inuline
* Meng het eigeel met het bindmiddel
* Voeg nu alle droge stoffen en bindmiddelen aan de warme zuivel toe
* Verwarm door tot 85 ºCelsius en koel zo snel mogelijk terug naar 4 ºCelsius
* Laat rijpen voor tenminste 8 uur, voeg de whisky toe en draai tot ijs.