Nougat de Montelimar (Basisrecept)
Bereidingsgroep; Nougats
Allergenen; Bevat ei en noten
Oventemperatuur; 160 ºCelsius
Baktijd; Circa 20 minuten
Recept
675 gram Kristalsuiker, middelfijn
175 gram Glucosestroop, 42DE
120 gram Water
480 gram Honing
100 gram Eiwit
800 gram Amandelen, heel met vlies
200 gram Pistachenoten
2550 gram Totaal
Werkwijze
* Bruineer de amandelen
* Meng de kristalsuiker, glucosestroop en water met elkaar
* Kook het suikerwater tot 120 ºCelsius en kook nu ook de honing
* Klop ondertussen het eiwit luchtig
* Kook suikerwater tot 145 ºCelsius en de honing tot 130 ºCelsius
* Voeg de suikers aan het luchtige eiwit en draai taai
* Voeg de gebruineerde amandelen en pistachenoten toe
* Los de nougat op ouwel en laat op kamertemperatuur uitharden.