Nougat de Montelimar (Basisrecept)

 

Bereidingsgroep; Nougats

Allergenen; Bevat ei en noten

Oventemperatuur; 160 ºCelsius

Baktijd; Circa 20 minuten

 

Recept

675 gram Kristalsuiker, middelfijn

175 gram Glucosestroop, 42DE

120 gram Water

480 gram Honing

100 gram Eiwit

800 gram Amandelen, heel met vlies

200 gram Pistachenoten

2550 gram Totaal

 

Werkwijze

* Bruineer de amandelen

* Meng de kristalsuiker, glucosestroop en water met elkaar

* Kook het suikerwater tot 120 ºCelsius en kook nu ook de honing

* Klop ondertussen het eiwit luchtig

* Kook suikerwater tot 145 ºCelsius en de honing tot 130 ºCelsius

* Voeg de suikers aan het luchtige eiwit en draai taai

* Voeg de gebruineerde amandelen en pistachenoten toe

* Los de nougat op ouwel en laat op kamertemperatuur uitharden.