Pâte à Viennoiseries (getoerd-gerezen deeg)
Bereidingsgroep; Viennoiserie / Brood op basis van gist / Getoerde degen
Allergenen; Bevat melk, ei en gluten
Oventemperatuur; 165 ºCelsius
Baktijd; Circa 18 minuten
Recept
750 gram Tarwebloem T45
250 gram Tarwebloem T65
100 gram Kristalsuiker, middelfijn
20 gram Zout, fijn
20 gram Honing
40 gram Ei
80 gram Boter, 82% MV
50 gram Verse gist of 17 gram Droge gist
190 gram Volle melk, 3,5% MV
190 gram Water
450 gram Boter, toerkwaliteit
2140 gram Totaal
Werkwijze
* Draai voor het deeg alle ingrediënten (de volle melk en het water ijskoud), behalve de toerboter, 4 minuten in langzame stand en 5 minuten in snelle stand
* Laat het deeg afgedekt rusten in de koelkast voor minimaal 30 minuten
* Maak de boter plastisch en maak hiervan een rechthoekig stuk wat de helft van de oppervlakte van het deeg beslaat
* Vouw de boter in en geef 1 toer in vieren en 1 toer in drieën
* Laat het deeg afgedekt opnieuw rusten voor minimaal 30 minuten
* Verwerk verder tot producten, laat rijzen en bak af.