Biscuit de Macaron
Bereidingsgroep; Semel- en biscuits / Meringues
Allergenen; Bevat ei en noten
Oventemperatuur; 115 ºCelsius
Baktijd; Circa 35 minuten
Recept
300 gram Amandelschaafsel
300 gram Poedersuiker
110 gram Eiwit
300 gram Kristalsuiker, middelfijn
75 gram Water
110 gram Eiwit
1195 gram Totaal
Werkwijze
* Draai het amandelschaafsel met de poedersuiker fijn
* Meng het eerste eiwit ongeslagen met het notenpoeder
* Kook de kristalsuiker met het water tot 118 ºCelsius
* Klop ondertussen het tweede eiwit luchtig
* Vorm met beide massa’s een standig kookschuim
* Meng eerst een 1/3-deel van het schuim met het notenmengsel
* Vervolg nu met de resterende 2/3 en meng tot een beslag
* Spuit het beslag in de gewenste vorm en bak af.