Biscuit de Macaron

 

Bereidingsgroep; Semel- en biscuits / Meringues

Allergenen; Bevat ei en noten

Oventemperatuur; 115 ºCelsius

Baktijd; Circa 35 minuten

 

Recept                       

300 gram Amandelschaafsel

300 gram Poedersuiker

110 gram Eiwit

300 gram Kristalsuiker, middelfijn

75 gram Water

110 gram Eiwit

1195 gram Totaal

 

Werkwijze               

* Draai het amandelschaafsel met de poedersuiker fijn

* Meng het eerste eiwit ongeslagen met het notenpoeder

* Kook de kristalsuiker met het water tot 118 ºCelsius

* Klop ondertussen het tweede eiwit luchtig

* Vorm met beide massa’s een standig kookschuim

* Meng eerst een 1/3-deel van het schuim met het notenmengsel

* Vervolg nu met de resterende 2/3 en meng tot een beslag

* Spuit het beslag in de gewenste vorm en bak af.