Roomijs (Basisrecept, Hidde de Brabander)
Bereidingsgroep; Room- en melkijssoorten
Allergenen; Bevat melk
Rijpingstijd; Circa 8 uur
Recept
2386 gram Volle melk, 3,5% MV
359 gram Slagroom, 35% MV
81 gram Magere melkpoeder, 1% MV
30 gram Volle melkpoeder, 24% MV
406 gram Kristalsuiker, middelfijn
132 gram Dextrose monohydraat
68 gram Glucosepoeder, 21DE
20 gram Maltodextrine, 12DE
18 gram Bindmiddel, warm voor ijs
3500 gram Totaal
Werkwijze
* Verwarm de melk en de slagroom naar 40 ºCelsius
* Meng de droge ingrediënten met elkaar en voeg aan de warme zuivel
* Pasteuriseer de mix op 85 ºCelsius en koel terug naar 4 ºCelsius
* Laat rijpen en draai tot ijs.