Roomijs (Basisrecept, Hidde de Brabander)

 

Bereidingsgroep; Room- en melkijssoorten

Allergenen; Bevat melk

Rijpingstijd; Circa 8 uur

 

Recept

2386 gram Volle melk, 3,5% MV

359 gram Slagroom, 35% MV

81 gram Magere melkpoeder, 1% MV

30 gram Volle melkpoeder, 24% MV

406 gram Kristalsuiker, middelfijn

132 gram Dextrose monohydraat

68 gram Glucosepoeder, 21DE

20 gram Maltodextrine, 12DE

18 gram Bindmiddel, warm voor ijs

3500 gram Totaal

 

Werkwijze

* Verwarm de melk en de slagroom naar 40 ºCelsius

* Meng de droge ingrediënten met elkaar en voeg aan de  warme zuivel

* Pasteuriseer de mix op 85 ºCelsius en koel terug naar 4 ºCelsius

* Laat rijpen en draai tot ijs.