Roomijs Parmezaanse kaas, 26% MV
Bereidingsgroep; Room- en melkijssoorten
Allergenen; Bevat melk
Rijpingstijd; Circa 8 uur
Recept
1782 gram Volle melk, 3,5% MV
123 gram Boter, 82% MV
490 gram Trehalose
175 gram Dextrose monohydraat
70 gram Maltodextrine, 18DE
4 gram Zout, fijn
840 gram Parmezaanse kaas, 26% MV
18 gram Bindmiddel, warm voor ijs
3500 gram Totaal
Werkwijze
* Meng de suikers met het zout en het bindmiddel
* Verwarm de melk met de boter tot 40ºCelsius
* Voeg de droge stoffen toe en verwarm tot 85ºCelsius
* Voeg de geraspte kaas toe en meng met een staafmixer
* Koel snel terug naar 4ºCelsius en rijp voor tenminste 8 uur
* Draai tot ijs en verwerk verder.