Tarte Tropézienne (deeg)
Bereidingsgroep; Luxebrood / Brood op basis van gist
Allergenen; Bevat melk, ei en gluten
Oventemperatuur; 175 ºCelsius
Baktijd; Circa 45 minuten
Recept
300 gram Tarwebloem, T45
120 gram Volle melk, 3,5% MV
50 gram Ei
35 gram Verse gist of 12 gram Droge gist
40 gram Kristalsuiker, middelfijn
5 gram Zout, fijn
30 gram Boter, 82% MV
10 gram Oranjebloesemwater
Ei (om te bestrijken)
Parelsuiker (om te bestrooien)
590 gram Totaal
Werkwijze
* Maak van de bloem, melk, ei, suiker, zout en gist een soepel deeg
* Voeg kleine blokjes van de koude boter toe en kneed volledig af
* Geef het deeg een voorrijs van circa 75 minuten
* Sla het deeg terug en bol het deeg opnieuw op
* Geef het deeg een bolrijs van circa 30 minuten
* Vorm nu het brood, bestrijk en bestrooi met parelsuiker
* Geef een narijs van circa 45 minuten en bak af.