Tarte Tropézienne (deeg)

 

Bereidingsgroep; Luxebrood / Brood op basis van gist

Allergenen; Bevat melk, ei en gluten

Oventemperatuur; 175 ºCelsius

Baktijd; Circa 45 minuten

 

Recept

300 gram Tarwebloem, T45

120 gram Volle melk, 3,5% MV

50 gram Ei

35 gram Verse gist of 12 gram Droge gist

40 gram Kristalsuiker, middelfijn

5 gram Zout, fijn

30 gram Boter, 82% MV

10 gram Oranjebloesemwater

Ei (om te bestrijken)

Parelsuiker (om te bestrooien)

590 gram Totaal

 

Werkwijze

* Maak van de bloem, melk, ei, suiker, zout en gist een soepel deeg

* Voeg kleine blokjes van de koude boter toe en kneed volledig af

* Geef het deeg een voorrijs van circa 75 minuten

* Sla het deeg terug en bol het deeg opnieuw op

* Geef het deeg een bolrijs van circa 30 minuten

* Vorm nu het brood, bestrijk en bestrooi met parelsuiker

* Geef een narijs van circa 45 minuten en bak af.